Live mån kl. 10-11
Repris tis 23-24, ons 8-9
tor 17-18 & sön 9-10
FM 103.1 | Webradio
phone072-302 42 10  email  facebook
Coactipset Radio Logo
Det bästa från Coachtipset Radio Säsong 1 Lyssna

Missat nåt program? Eller du kanske bara vill höra det igen?

Lyssna på hela eller delar av de program som sänts. När du vill. Alla ljudfiler hittar du här »

Håll till godo!

Kommande gäster i programmet

Annelie Pompe

Annelie Pompe

Medverkan: datum ej fastställt

Hon tycker att vi ska sluta klaga.

Anneli är fotograf, äventyrare, världsmästare i fridykning och föreläsare och kommer att medverka i programmet på temat "Livet väntar inte på dig... Hur mycket klarar vi fysiskt och mentalt, egentligen? Det kommer handla om mental uthållighet. Om tävlingsinstinkt. Om att utmana gränser. Det blir ett samtal kring utmaningar och trygghet. "Livet väntar inte på dig, du måste leva det omedelbart", säger Annelie.

Den 5 oktober 2010 slog Anneli världsrekordet i fridykning med variabla vikter med ett dyk ner till 126 meter.

Hon är också en bergsbestigare och den 20 maj 2011 besteg hon Mount Everest med syrgas. Detta skedde från nordsidan och hon var den förste svenska kvinna som lyckades med detta. Hennes favoritcitat lyder: the state of life is nothing more than the state of your mind.

Annelie gillar att resa och favoritplatserna är Nepal, svenska västkusten och Thailand. "Vi är alla olika, vi har alla olika äventyr. De största äventyret är inte på toppen eller i de stora djupen - det är inuti oss själva", säger hon.

Genom sitt intresse för idrottspsykologi och österländsk filosofi har Annelie gjort det till sin specialitet att utforska de inre processerna, vad som händer i våra sinnen och hur de påverkar oss. Vårt sätt att tänka påverkar allt vi känner och gör.

I sina föreläsningar väver Annelie samman sin inspirerande livsstil med filosofi och praktiska råd för att få mer energi och motivation till vardagslivet och arbetslivet. Hon har en stor drivkraft att inspirera andra att genomföra sina egna äventyr, stora som små och att få människor att sluta betrakta livet och istället bege sig ut och uppleva det. Ett program du inte får missa helt enkelt!

http://www.anneliepompe.com

Jonas Colting

Jonas Colting

Medverkan: datum ej fastställt

Han är flerfaldig VM-medaljör i Triathlon.

Den Nakna Hälsan är den avskalade, minimalistiska, grundläggande och ursprungliga kärnan i det som skapar och stimulerar hälsa och vitalitet. Vi träffar ”Sveriges tuffaste idrottsman" Jonas Colting i ett samtal om att hälsa, "ha det som krävs", om utmaning och vad som driver elitidrottare (och motionärer) att pressa sig till det yttersta. Finns det några gränser för vad vi klarar...? Vad kan vi "vanliga" göra?

Jonas är en ofta anlitad föreläsare samt skribent, rådgivare och coach med träning och hälsa som sitt favoritområde och han skriver regelbundet ibland annat Runner´s World. Med 20 års elitidrottande och aktivt kunskapssökande bakom sig så har Jonas etablerat en väldigt bred kompetens inom en mängd olika områden. Detta har resulterat i två böcker, 2005 kom han med sin första bok ”Jag vill ju bara se bra ut naken” och 2007 kom den uppföljande kokboken med samma namn. Samt en mängd olika artiklar och krönikor i olika sammanhang.

Jonas Colting gör skäl för epitetet ”Sveriges tuffaste idrottsman”! Detta genom att hålla sig i världstoppen i den hårdaste konditionsidrotten av dem alla; triathlon. Jonas har vunnit två VM- och två EM-medaljer samt två gånger vunnit den tuffaste tävlingen som finns; Ultraman World Championships.

http://www.colting.se

Sanna Ehdin

Sanna Ehdin

Medverkan: datum ej fastställt

Hon sålde sitt designade hem för att söka det som gjorde henne lycklig.

Om hur du skapar inre styrka, mår bra och känner mer glädje i livet. Sanna Edhin, fil dr, immunolog och författare är en förgrundsgestalt inom den integrerade medicinen, inom hälsa, inre styrka och att skapa ett självläkande liv. I dagens program kommer vi utveckla ämnet.

Sannas syfte är att "sätta fokus på det friska, på våra styrkor och det som ger oss livsglädje. Inte fastna i det sjuka eller problemen. Du kan inte vila dig frisk utan det är en aktiv och positiv handling. På samma sätt är det med livet. Gör det som du mår bra av och som gör dig glad så skapar du ett helt annat liv!"

"Att vara sann mot sig själv och därmed finna sin inre styrka är samma som självmakt. Det är att våga gå över våra egna eller andras begränsningar och förverkliga sina drömmar. Det är att vara levande!", fortsätter hon.

Sanna Ehdin är författare till nio böcker som sålt i över 750 000 exemplar varav fem böcker finns översatta till andra språk. Boken "Den självläkande människan" som kom ut 1999 har följts av bla "Finn din egen styrka", "Sluta kämpa - börja leva", "Din inre framgång" och nu senaste "Finn din energikod". Hennes hemsida, http://ehdin.com/ har cirka 200 000 besökare varje månad.

http://www.ehdin.com

Gäster som medverkat i tidigare program

Nina Jansdotter

Nina Jansdotter

Medverkade: 13 sep 2010

Premiärgäst hos Coachtipset med Kenth Åkerman var den produktiva författaren, coachen och entreprenören Nina Jansdotter.

"Ämnet personlig utveckling har legat mig varmt om hjärtat i mer än 10 år och här har jag många utbildningar inom mental träning, coaching, yoga och meditation. Jag undervisar även i skrattyoga - "skratta utan anledning". Det är fantastiskt kul att få coacha människor till mer skratt i livet. Jag anlitas både som individ- och gruppcoach samt som föreläsare och inspiratör", säger Nina.

Så här säger Nina om coaching:
"Coachning är ett sätt att jobba med personlig utveckling där den anpassas efter individens egna behov. Tillsammans med coachen kan du göra upp en långsiktig handlingsplan enligt dina önskemål. Du lär också känna dig själv, får reda på vem du är och vad som är viktigt för att du skall hitta "flow" i ditt liv. Det är ett bra sätt att få en chans att stanna upp och reflektera över hur man kan utveckla sina talanger och hitta lösningar på eventuella problem i jobbet eller privatlivet."

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Nina? http://www.ninajansdotter.com

Lennart Matikainen

Lennart Matikainen

Medverkade: 20 sep 2010

Lennart är relationsexpert, föreläsare, livscoach, författare och medmänniska. En man med många strängar på sin lura och mycket kärlek att ge.

Vi är glada att Lennart Matikainen kunde vara med i programmet och dela med sig av sina kloka tankar. Han har själv haft egna program i P4 i många år, bl a under vinjetten "Fråga Lennart".

Lennart har också skrivit böckerna Bara kärlek och Rena relationer - fri från rädsla och skuld och är en hett eftertraktad utbildare för både ungdomar och vuxna i näringslivet.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Lennart? http://www.helhetsutveckling.se

Fredrik Praesto

Fredrik Praesto

Medverkade: 4 okt 2010

Han är en av Sveriges populäraste föreläsare och en av de få i världen som behärskar scenhypnos.

Fredrik är hypnotisör, föreläsare och inspiratör och har hjälpt tusentals människor till framgång.

Fungerar hypnos på riktigt? var bara en av frågorna vi fördjupade i programmet. Fredriks svar:
"Ja! Utvecklingen och forskningen inom hypnos upptäcker allt fler områden där det kan appliceras. Att vara i trance kan liknas vid att köra bil under en lång period, då är du nämligen i ett trancetillstånd."

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Fredrik? http://www.praesto.com

Kajsa Asp-Jonsson

Kajsa Asp-Jonsson

Medverkade: 11 okt 2010

Hon är legitimerad dietist och journalist med spetskompetens inom mat och hälsa, samt utbildad personlig tränare.

"Hur påverkar smarta matvanor och fysisk aktivitet vår förmåga att hantera utmaningar?"
Dina matvanor har många positiva effekter på hur du mår psykiskt och hur du hanterar utmaningar – både fysiska och mentala. En sund livsstil hos dina medarbetare kan ha stor betydelse för lönsamheten i ditt företag.

"Kroppen är din bästa vän, och den enda relation som vi säkert vet kommer att vara livet ut. Ta hand om den och ge den bra mat och regelbunden träning så håller den längre. Många blir fixerade vid vikten och stirrar sig blinda på kilona. Det är viktigare att hitta en skön bra livsstil som gör en starkare, gladare och piggare", säger Kajsa.

Sedan oktober 2007 arbetar hon som informatör inom Dietisternas Riksförbund, DRF och har därmed en stor inblick i de senaste rönen om kost och hälsa. Hon uppfyller också Sveriges Olympiska kommités krav på utbildare inom kost och idrott.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Kajsa? http://www.kajsaasp.se

Thomas Ravelli

Thomas Ravelli

Medverkade: 18 okt 2010

Med 143 landskamper i svenska landslaget är Thomas vår meste fotbollspelare och trea i Europa.

"Kraven från mig själv har alltid varit större än kraven utifrån. Rädslan man har i sig måste man leva med. Det måste man kunna som egen företagare - eller som säljare, som jag också har erfarenhet av." säger Thomas.

Det var efter mer än tio år i elitkarriären insåg Thomas att han presterade bäst i riktigt pressade situationer. Han kallar sig själv för ”pressberoende”.

Thomas arbetar idag som föredragshållare, konferencier och ibland även som gästtränare. Han medverkar också flitigt i olika mediasammanhang i bl a Mästarnas Mästare på SVT. Är nu aktuell som affischnamn för kampanjen Plötsligt hjärtstopp, en självklarhet för Thomas att engagera sig i.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Thomas? http://www.ravelli.nu

Leena Bergander

Leena Bergander

Medverkade: 25 okt 2010

Leena är pionjär på jämställdhetsarbete, och jobbar som föräldracoach och föreläsare.

"Barn gör vad som förväntas av dem. Om du säger att barnet är bråkigt, stökigt och aldrig gör som du säger så kommer barnet också att bete sig på det sättet", säger hon.

Leena är aktuell med föreläsningen ”På tal om pojkar och flickor” där hon delar med sig av erfarenheter av sitt arbete på förskolorna Tittmyran/Björntomten. Hon har jobbat inom barnomsorgen i 23 år, jobbar som coach och föreläser om positivt föräldraskap.

Ger vi pojkar och flickor möjlighet att utveckla alla sina egenskaper? Hur undviker man att bli en tjatig förälder? Vad tar vi med oss till jobbet? Det, självförtroende, självkänsla, positiv förstärkning och mycket mer diskuterade med Leena.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Leena? http://www.spela-roll.se

Stefan Olsson

Stefan Olsson

Medverkade: 1 nov 2010

Han är inspiratören, entreprenören och författaren som vet hur.

Stefan medverkde i programmet med temat: Entreprenören i oss alla. Det handlade om att leda sig själv, tro på sig själv och få saker att hända. Hur väcker du din inre entreprenör? Hur förverkligar du drömmar, idéer och mår bra under tiden?

"Personligt entreprenörskap är inte företagande. Personligt entreprenörskap är drivkraften som står bakom företagande, eller vad som helst som händer och görs av människor. Det är ett förhållningssätt till livet med fokus på möjligheter, kraft, lust och vilja att göra det man vill, just nu. Det handlar om att våga prova, våga misslyckas och våga lyckas." säger Stefan.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Stefan? http://www.universeimagine.com

Marie Hagberg

Marie Hagberg

Medverkade: 8 nov 2010

Marie var med i programmet och pratade om konsten att fånga och behålla din drömpartner.

Marie kallar sig medieentreprenör, hon har skrivit flera böcker inom relationsområdet. Bl a Nätdetjing, allt du behöver veta, Börja dejta! och nu senast Handbok för singelmän.

Hösten 2010 kommer förhoppningsvis nästa bok ut. Om konsten att ragga tjejer!

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Marie? http://www.mmmarie.se

Elizabeth Gummesson

Elizabeth Gummesson

Medverkade: 15 nov 2010

Hon har skrivit storsäljaren Good enough och i januari 2010 släppte hon boken Svartsjukeakuten. Elizabeth var sommarpratare i P1 förra året.

Elizabeth är en av Sveriges mest anlitade föreläsare och reser land och rike runt, även utomlands och talar inför liten eller stor publik.

Hon medverkade i programmet med temat: Prestation - för vem och varför?
"Perfektionism, prestationsångest och kontrollbehov sätter krokben för människors hälsa, långt mer än det resulterar i just perfekta prestationer. Visste ni att perfektionister hellre avstår om de inte vet med 100 procent säkerhet att de kommer att lyckas? Eller att människor som lever med perfektionister starkt påverkas av deras låga självkänsla och ständiga längtan efter att bli omtyckta?"

Elizabeth Gummessons egen perfektionism höll på att kosta henne livet, nu lever hon sin dröm och hjälper andra att göra detsamma. Lyssna gärna på hennes sommarprogram (17 juli 2009)

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Elizabeth? http://www.gummessoncoaching.com

Dr Connie Schotty Osterholt

Dr Connie Schotty Osterholt

Medverkade: 22 nov 2010

Dr Connie Schotty är hett eftertraktad coach och en av de handfull utvalda föreläsare som får hålla i Tony Robbins event när han inte kan själv.

Connie håller i Life Mastery på Fiji och Skottland. Hon har coachat tusentals genom åren och har specialiserat sig på att coacha kärleksrelationer och har precis släppt en bok. Boken "Finding Forever Love" är full av praktiska metoder för att skapa en underbar relation och hur man kan förbättra en befintlig.

Relationer har varit hennes favoritämne i decennier. Efter år av studier av människors beteende och utmaningar har hon äntligen lyckades ta tid att skriva denna bok. Kenth Åkerman lyckades få till en intervju med Dr Connie i samband med ett av Anthony Robbins events på Bali våren 2010.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Dr Connie? http://www.drconnieonline.com

Susanne Gunnarsson

Susanne Gunnarsson

Medverkade: 29 nov 2010

Hon är en av Sveriges främsta kvinnliga paddlare med bl a OS-guld och sex VM-guld (1992–98).

Gunnarsson tilldelades Bragdguldet 1996 tillsammans med Agneta Andersson. Idag är hon ledare och elitkoordinator för Svenska kanotlandslaget och kan emellanåt ses och höras som föredragshållare. En mycket intressant och jordnära kvinna med kloka tankar kring ledarskap och teamarbete. Hennes motto lyder: Att känna glädje och glöd och att det inte finns några problem, det finns bara möjligheter.

"Man behöver inte älska varandra för att jobba ihop, eller?" är temat för programmet som Susanne medverkade i. Vi diskuterade soloprestationer och lagarbete.

Missade du programmet? Lyssna här!

Hasse Nyander

Hasse Nyander

Medverkade: 6 dec 2010

Han arbetar heltid som medium med privatsittningar, gruppseanser och mediala demonstrationer.

Hasse kallar sig "Ljusbärare" och arbetar även som healer och som vägledare inom medial och personlig utveckling, healing och i meditation. Han är författare, vägledare och utbildare på kurser inom mediumskap, håller regelbundet healingandakter och har startat ett nytt samfund i "The Church Of Good Will" - Goda Viljan.

"Det är med stort nöje som jag fått vara delaktig i många andra människors mediala, andliga och personliga utveckling, både via kurskamrater, elever och klienter. Jag har också fått glädjen att se många ljus tändas genom åren. För det ser verkligen ut som om det tänds ett ljus när någon får en stark upplevelse och kommer i kontakt med det gudomliga inom och runt sig. För att komma i kontakt med det är som att återfå sitt inre ljus och få det att stråla genom hela ens person.", säger han.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Hasse? http://www.hassenyander.com/hasses_sida.html

Joseph McClendon III

Joseph McClendon III

Medverkade: 13 dec 2010

Han har coachat Hollywood stjärnor, såväl som Fortune 500 chefer.

Sedan över 25 år har Joseph arbetat som Peak Performance Specialist och reser världen över och drar storpublik. Bl a under temat "Create your Fate" och två dagars eventet "The Next Step". 1986 slog sig Joseph ihop med Anthony Robbins. Sedan han bemästrat tekniken, blev han mycket skicklig i att hjälpa människor att övervinna rädslor, fobier och känslomässiga utmaningar som hindrade deras liv. Efter att ha arbetat som tränare och sedan Master Trainer, är Joseph nu chefstränare och instruktör på Robbins hyllade "Mastery University" och möter där vid olika tillställningar människor från över 50 olika länder.

Han är också tillsammans med Anthony Robbins författare till de bästsäljande böckerna “Power Thoughts” and “Unlimited Power-a Black Choice".

"In as little as ten days you can change the course of your whole life. Regardless of your past, your education level, race, gender or age. Whether you seek radical change or just a simple shift in your behaviors and attitude. Or you just want to bring more abundance into your life and the ones you love.", säger Joseph McClendon III.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Joseph? http://www.makeyourfate.com

Blossom Tainton-Lindquist

Blossom Tainton-Lindquist

Medverkade: 24 jan 2011

Hon är känd som artist och personlig tränare, inte minst från TV.

Blossom är lic. personlig tränare, yogalärare, fitnesskonsult och artist. I mars i år startade hon tidningen Blossom Magazine vilken återspeglar hennes hälsometod KTA, som står för kost, träning och attityd. "Att vara smal och smärt innebär inte att man är i bra form. En del människor har extra kilon, trots att de är i toppform. Det sitter i huvudet", hävdar Blossom och fortsätter: "Hälsan har vi med oss hela livet och det gäller att se till att den är så bra som möjligt hela tiden. Du är perfekt som du är, men du kanske måste göra något för att plocka fram det."

Med henne diskuterade vi bland annat kring temat: Att vara i form är ett sinnestillstånd. Hur blir du expert på dig själv och tar fram det som är bäst för dig?

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Blossom? http://www.blossommagazine.se

Fil Dr Lars-Eric Uneståhl

Fil Dr Lars-Eric Uneståhl

Medverkan: 31 jan 2011

Han driver Skandinaviska Ledarhögskolan i Örebro.

Vi är extra glada att i studion ha nestorn inom mental träning, Fil Dr Lars-Eric Uneståhl. För de flesta människor känd som den person som utvecklade den mentala träningen inom idrotten och har under årens lopp arbetat med en mängd elitidrottsmän/kvinnor runt om i världen. Han har under flera årtionden forskat om och utvecklat principer och program för personlig utveckling och självträning genom mental träning. Han är framstående inom områden som avspänning, motivation, effektivitet, topp-prestationer, stresshantering, livskvalitet, ledarskap. Författare till flera böcker och inte minst mentala träningsprogram på CD som är vida spridda. Tankens kraft och mental träning är temat förstås, men vi kommer även beröra närliggande ämnen som coachning, NLP med mera och prata om den coachningstrend vi nu befinner oss i. Oavsett om du är elitidrottsman, ledare eller "bara människa" - vad kommer du att lära dig när du lyssnar till dagens program?

"Integrerad mental träning handlar om att sätta upp mål och sedan med avslappningsövningar och självhypnos visualisera och plantera in målbilder i det undermedvetna. Om man visualiserar sig själv framme vid målet så kommer detta att fungera som ett minne av framtiden, som om det redan hänt. Målbilden fungerar då som undermedveten styrning och som motivation – eftersom man visualiserat sig själv vid målet så har man redan det självförtroende som behövs för att nå dit.", menar Lars-Eric.

Under årens lopp har hundratusentals svenskar använt sig av Lars-Eric Uneståhls träningsprogram för ökad effektivitet och bättre hälsa. Under de senaste åren har utvecklingsarbetet alltmer inriktats på personlig kvalitet, teamutveckling samt arbets-, relations- och livskompetens.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Lars-Eric? http://www.unestahl.com

Claes Schmidt/Sara Lund

Claes Schmidt/Sara Lund

Medverkade: 7 feb 2011

Han klädde om i hemlighet och mådde fruktansvärt dåligt.

Claes/Sara medverkade i ett tankeväckande program om mångfald, normer, kön och värderingar. Om regler och normer i samhället. Om kvinnor, män och alla vi andra. Att olikheter berikar och att där alla tänker lika blir inte mycket tänkt. Detta vet de flesta idag, ändå låter vi rädsla, nedärvda normer och gamla tankesätt styra våra liv.

"Jag föreläser alltid som "Sara" eftersom jag är transvestit – men också för att det utmanar åhörarens sätt att tänka. Och det är precis det min föreläsning handlar om. Vem programmerar din hjärna och vem bestämmer vad du ska tycka och tänka?" säger Claes och fortsätter "Bara för att vi inte stött på ett visst fenomen tidigare, så betyder det inte att detta måste vara något onaturligt, onormalt eller ens ovanligt - det betyder förmodligen bara att vi är ovana vid just det fenomenet."

Claes Schmidt/Sara Lund arbetar idag som inspiratör, föreläsare och stay-up-komiker. Han inspirerar, föreläser och utbildar om de normer och värderingar som styr våra liv och hindrar oss från att tänka logiskt. För Claes/Sara handlar det om att med humorns hjälp inspirera till att byta ut fördomar och gamla tankesätt mot kunskap och kanske ett helt nytt sätt att tänka. Inte i första hand för att vi annars riskerar att kränka personer i vår omgivning - utan för att vi ska förstå vad som pågår runtomkring oss. Han beskriver sig själv som en ordinär man, gift med Anita och har jobbat som marknadschef på nöjes- och konferensanläggningen Slagthuset i Malmö i 16 år.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Claes/Sara? http://www.saralund.se

Mia Bart

Mia Bart

Medverkade: 14 feb 2011

Vem blir utbränd och varför? Vad är utbrändhet? Går det att bota med piller?

Hör Mia Barts historia. För fem år sedan var hon 30 år gammal med tre barn, i en lycklig relation sedan 19 år och hade ett bra jobb. Och en dag hände det. En spännande historia om en "helt vanlig tjej" som plötslig faller ihop och om hennes resa tillbaka.

Missade du programmet? Lyssna här!

Emma Pihl

Emma Pihl

Medverkan: 21 feb 2011

Hennes liv lärde henne en läxa.

Vad lockar 80- och 90-talisterna i jobbet? Hur motiverar du och håller kvar de yngre talangerna på företaget? Temat för programmet är hur vi leder nästa generation. Vilka krav ställs och vad är viktigt att tänka på. Vi kommer också prata om hur du bäst tar tillvara på potentialen hos nästa generations medarbetare. En inspirerande timma i den personliga utvecklingens tecken med fokus på ledarskap.

"Generation Y (80 och 90-talisterna) är enligt forskningsbolaget Rainmaker Thinking 'Den mest underhållskrävande arbetskraft världen någonsin skådat'. Hur får vi denna arbetskraft att prestera fantastiska resultat? Boken vänder sig till dig vill utveckla ditt ledarskap mot nästa generations medarbetare men lika mycket till dig som medarbetare från nästa generation." skriver Emma själv i nya boken.

Emma är i botten leg. sjuksköterska och har en fil. kand examen i social antropologi och nationalekonomi. Jobbar i dag som föreläsare, utbildare och författare till böcker inom personlig utveckling. Hon har bl a skrivit "Bli vinnare i din egen tävling" och "Let go! : bli fri från ditt kontrollbehov". Nu aktuell med nya boken "Att leda nästa genereration".

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Emma? http://emmapihl.com

David Stiernholm

David Stiernholm

Medverkade: 28 feb 2011

Han arbetar som landets enda struktör.

Mer ordning och redan på det nya året? David Stiernholm drivs av övertygelsen att praktiskt taget allt kan göras åtminstone ett snäpp enklare. Han utforskar ständigt hur man får det man vill göra gjort med så liten insats som möjligt. Och så spelar han infallsrik musik på udda instrument.

David har drygt tio års erfarenhet av att hjälpa såväl små, unga verksamheter som stora företag med många år på nacken att ta ut en tydlig riktning. Han arbetar som föreläsare och konsult i personlig effektivitet. Bland annat gör han personliga sessioner där den personliga strukturen utifrån behov och personens unika situation gås igenom.

Han har gett ut ljudboken "Ät aldrig mangon hel", skriver och talar varje vecka in Strukturtipset, samt driver den eminenta Strukturbloggen, för dig som behöver verktyg för mer ordning och reda.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om David? http://www.stiernholm.com

Mikael Andersson

Mikael Andersson

Medverkade: 7 mar

Han tycker att man ska strunta i vad som är realistiskt.

Mikael medverkade i programmet med tema: Att göra det omöjliga möjligt

När Mikael föddes utan armar och ben på regionsjukhuset i Örebro för drygt fyrtio år sedan sa läkarna till hans mamma och pappa: ”Ni kan nog glömma den här pojken. Han kommer inte ens att kunna sitta själv”.

Idag klarar sig Mikael helt själv i alla lägen. Han är föreläsare och författare och har utkommit med boken "Armlös, benlös men inte hopplös" som handlar om hans historia och att göra det omöjliga möjligt. Vi pratade om att vara och göra annorlunda, att bryta mönster och välja sin egen väg.

"Jag har inte gett upp, jag har valt en annan väg", ett mantra som Mikael fick med sig tidigt i livet. Ett livgivande program om tankens kraft och att tro på sin egen förmåga.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Mikael? http://www.mikael-unlimited.se

Dr Ola Schenström

Dr Ola Schenström

Medverkade: 14 mar

Han tycker att man ska ta en tupplur på jobbet.

Ola medverkade i programmet med tema: Medveten närvaro, på riktigt!

Allt fler pratar om det. Allt fler utövar det. Mindfulness - medveten närvaro. Att landa i nuet. Men vad är det egentligen? Vilken nytta får du som människa, förälder eller ledare? Mindfulness gör att du blir friare att välja hur du vill agera på det som händer i tankar, känslor och kropp - i varje ögonblick. Minska din stress, sov bättre, bli mer uppmärksam och fokusera på det som är väsentligt. Vem kan vara bättre lämpad på att leda oss på djupet i ett utvecklande samtal om inte "Herr Mindfulness" själv Dr Ola Schenström.

"Minska din stress, sov bättre, bli mer uppmärksam och fokusera på det som är väsentligt. Mindfulness är det effektivaste stresshanterings-verktyg jag mött under mina 35 år som läkare. Det är också ett sätt att utveckla medkänsla med dig själv och andra.”, säger Ola.

Dr Ola Schenström, läkare och mindfulness-instruktör. Utbildad av mindfulness grundare Jon Kabat-Zinn och är en av Sveriges främsta experter på området. Läkare sedan 35 år med lång yrkesmässig erfarenhet av de problem som det moderna samhället ger oss. Författare till flera böcker inom mindfulness, bl a Mindfulness i vardagen: vägar till medveten närvaro och Mindfulness för nybörjare och flera träningsprogram på CD.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Ola? http://www.mindfulnesscenter.se

Elaine Bergqvist

Elaine Bergqvist

Medverkade: 4 apr

Hon är en tapper vegetarian.

Elaine medverkade på temat: Konsten att hantera besvärliga typer. Det handlade om härskartekniker på jobbet och hemma. Hur får vi en kommunikation som fungerar och hur kan vi sätta fingret på subtila härskartekniker?Vi diskuterade hur sju definerade härskartekniker används och pratade om det som Elaine kallar "nationalsyndromet konflikträdsla". Elaine är en flitig antlitad talare och pratar då om alltifrån lögner till härskartekniker.

"Härskarteknik är den fula vägen till makt – oavsett om den utövas av kvinnor eller män. Jag har kommit på mig själv att ha förutfattade meningar om vita medelålders män. Det är naturligtvis inte okej.", säger Elaine.

Elaine Bergqvist med en fil kand i retorik är, bland många andra strängar på sin lyra, retorikkonsult, författare och krönikör . Hon har rönt stor framgång bl a med sina böcker "Du är din generation" och "Härskarteknik - den fula vägen till makt". Förekommer flitigt i media, inte minst som retorikexpert i samband med senaste valet.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Elaine? http://www.elainebergqvist.se

PA Ståhlberg

PA Ståhlberg

Medverkade: 16 maj

Han tycker att vi ska bryta med industrialismens tankemönster.

Kan man lära sig att vara kreativ? Vad är kreativitet? Hur blir du mer kreativ "på beställning"? PA Ståhlberg kallar sig för tänkolog. Han utbildar inom kreativitet och har skrivit boken "Tänk det otänkta"

"Att lära sig att vara kreativ är en ren tränings- och utbildningsfråga för din hjärna." säger PA. "Hjärnan är inte byggd för att vara kreativ. Den skapar förståelse- mönster som vi måste lära oss att bryta för att kunna lämna det logiska tänkandet och istället tänka kreativt."

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om PA? http://www.stahlberg.com

Jan Tern

Jan Tern

Medverkade: 3 okt 2011

Han tar 95 kg i bänkpress.

Jan arbetar med friskvård och driver Personbästa förlag & event AB. Han skriver böcker, föreläser och håller i seminarier i ämnet och har tränat sig själv och andra så länge han kan minnas.

Han är aktuell med boken Vacker utan Photoshop & Botox och menar att skönhet faktiskt kommer inifrån. Vi bjöd in honom till studion för att diskutera detta, vilket resulterade i en hel del tänkvärda sätt att se på saken samt mängder av konkreta tips.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Jan? http://www.personbasta.se

Ola Wallström

Ola Wallström

Medverkade: 17 okt 2011

Han tycker att vi ska sluta jobba hårdare.

Ola är coach, författare och entreprenör och driver tillsammans med sin fru företaget Mera Mål AB som hjälper företag och individer att skapa accelererande tillväxt genom att jobba med mål och motivation samt att identifiera och ta bort hindren som bromsar.

Han har studerat framgångens mekanismer mer än 15 år har en bakgrund som säljare, försäljningschef, marknadschef och företagsrådgivare. Vi pratade med Ola om hur man ska göra för att uppnå sina mål. Egentligen.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Ola? http://www.meramal.se

Linus Jonkman

Linus Jonkman

Medverkade: 24 okt 2011

Han är extremt intresserad av beteende.

Linus är verksamhetskonsult med fokus på strategi inom spannet människa-process-teknik och författare till boken Generationsanpassat ledarskap - från Pearl Harbor till Pearl Jam. Han arbetar med frågor som handlar om ledarskap, talangprogram och konsumtionsmönster och har specialicerat sig på att koppla samman dessa tre ämnen med generationsprofilering.

På sin blogg skriver Linus främst om sånt som rör verksamhetsutveckling, ledarskap och talent management. "Att förstå generationsbegreppet är en vital faktor för att attrahera och behålla rätt medarbetare samt för att förstå målgrupper. Att vara en ”bra chef”, betyder helt olika saker för olika generationer av medarbetare" , menar Linus.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Linus? http://www.linusjonkman.com

Christer Perfjell

Christer Perfjell

Medverkade: 14 nov 2011

Han tror att alla kan uppleva intuition.

Christer Perfjell från Göteborg är initiativtagare till konferensen Mindevent som hölls i Stockholm tidigare i år. Christer levde ett bra liv som framgångsrik företagare men fick sin tillvaro omkullkastad i samband med en allvarlig skidolycka 2002.

Bortsett från de rent fysiska besvären han hade efter olyckan, med påföljande operation, så insåg han snart att det är så mycket som sätts ur spel när man drabbas av allvarlig sjukdom. Han upplevde ett utanförskap i förhållande till samhället och sociala sammanhang, började identifiera sig med sin sjukdom och tappade snart självkänslan. Christer Perfjell hade goda ekonomiska förutsättningar och behövde inte bekymra sig över kostnader kring sjukvård och konvalescens men han började fundera över människors förutsättningar att ta sig tillbaka till en normal tillvaro efter en krissituation och insåg att många aldrig ens får chansen.

"Det är viktigt att lyfta fram den forskning och de teorier som finns om medvetandet i nuläget. Det är ett stort och svårt ämne och jag upplever att människor inte vågar prata om det här. Jag vill lyfta upp dessa frågor, både ur ett andligt och vetenskapligt perspektiv, och låta människor ta del av den kunskap som finns i detta komplexa ämne”, säger Christer.

I juli 2007 provade Christer hypnos. Plötsligt var han på en annan plats, vilket i och för sig är vitsen med hypnos. Vägen till djupavslappning går genom att i fantasin förflytta sig till en rofylld miljö. Men efter hypnosen kunde han när som helst vara där, eller i två världar på en gång, ”som om jag använde någon annans ögon och tittade ut” säger han.

Han medverkade i programmet med temat "Vår omedvetna inneboende kraft". Ett intressant program om vår potential och inneboende kraft. Om drivkrafter och orkeslöshet. Om uppgivenhet, tro och hopp. Om intuition och känsla för andra. Och att känna andras känslor...

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Christer? http://www.mindevent.se

Annika Dopping

Annika Dopping

Medverkade: 21 nov 2011

Hon har hittat sin röda tråd och tänker inte överge den.

Annika har intervjuat personligheter som president Bill Clinton (sänt i SVT:s ”Agenda”), Kung Carl-Gustaf och Drottning Silvia, Dalai Lama, Ingvar Kamprad, samt inte minst den imponerande indianhövdingen Oren Lyons, amerikansk professor och representant för de nordamerikanska urinvånarna samt megacoachen Anthony Robbins.

Annika Dopping är välkänd för de flesta som journalist och programledare för bland mycket annat: ”Stålmannen och Törnrosa”, ”Psykopaterna mitt ibland oss”, ”Doppings Styrkedroppar”, ”Tre vise män”, ”De vise indianerna”, ”Barnen – Drottningens hjärtefråga”, ”Stoppa stressen”, ”Ett rikare liv”, och ett 100-tal ytterligare TV-program.

"Min ständiga nyfikenhet har gjort mig rik på erfarenhet och lett till oförglömliga, inspirerande möten med framstående ledare. Som kommunikatör brinner jag för att dela med mig och inspirera vidare", säger Annika.

Hon är utbildad till leg. sjukgymnast, var med i starten av TV4. Annika är frilansjournalist, debattör och författare till bl a "Doppings styrkedroppar" en intervjubok med 16 möten med inspiratörer som bl a indianhövdingen Oren Lyons. Dopping är idag kommunikatör specialiserad på hållbarhetsfrågor i alla former.

Som föreläsare/moderator strävar Annika efter att med trovärdighet och humor skapa meningsfulla möten, locka fram insikter och förtydliga och förstärka budskap. Handlingskraft, passion och framtidstro är hennes drivkrafter. Dialog, delaktighet och kommunikation med såväl hjärta som hjärna är centrala ingredienser.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Annika? http://annikadopping.wordpress.com

Fil. Dr Lena Boström

Fil. Dr Lena Boström

Medverkade: 28 nov 2011

Hon menar att om du lever för att lära så lär du dig att leva.

Lena Boström är en av Nordens främsta experter inom lärstilsteorin. Hon var den första som disputerade inom området och har publicerat ett tiotal böcker och utbildningsmaterial. Hon är en flitigt anlitad föreläsare i hela Norden och även internationellt. Missa inte dagens spännande program kring hur vi lär på bästa sätt.

Lena är gymnasielärare i botten med kombinationen svenska, religionskunskap och historia. Hon har arbetat i klassrummet under 20 år, främst med gymnasieungdomar och vuxna. Dessutom har hon tjänstgjort på tre av våra lärosäten samt varit gästföreläsare på andra Universitet och högskolor i Norden. Hennes intresse för mänsklig utveckling har gjort att hon utbildat sig till mental tränare (1991) vid Skandinaviska Ledarhögskolan. På sin fritid har hon hållit kurser och utbildningar inom området mental träning och personlig utveckling.

Tillsammans med några kollegor startades 2003 den ideella föreningen Sveriges Lärstilscenter. Syftet med den föreningen är bl.a. att sprida den internationella forskningen om lärstilar och att uppmuntra medlemmar att ge ut eget material. Doktorandstudier med bl a professor Rita Dunn som handledare har gjort att Lena idag är en av de främsta experterna på ämnet i Norden.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Lena? http://www.lenabostrom.se

Elaine Breske Hirscher

Elaine Breske Hirscher

Medverkade: 5 dec

Hon tror att det finns en anledning till att vi har två öron och en mun.

Elaine är projektledare och gruppchef inom Projektledning på Rejlers Ingenjörer AB. Elaine håller även kurser i och föreläser om projektledning, ledarskap, kommunikation och arbetsmiljö. Elaine driver gillasidan Beröm på Facebook och medverkade i programmet på temat Leda med beröm.

"Att få bekräftelse är ett grundläggande mänskligt behov, och kan därför bidra med många positiva effekter", menar hon.

Vad är skillnaden mellan beröm och feedback? Ska vi bara gå runt och "gilla" varandra och allt som görs, vad händer då? Hur ger du beröm som blir upplyftande och motiverande?

En studie visar att var femte svensk tycker att jobbet har negativt inflytande på deras hälsa, och att den främsta orsaken är brist på beröm från chefen. För att vara eller bli en riktigt bra ledare krävs ett genuint människointresse och en drivkraft som utmynnar i att utveckla, engagera och inspirera medarbetare. Självklart finns det tekniska specialister som har förmågan att leda men det är fler som inte har det geniuna ledarskapsintresset som krävs. En ledare som arbetar aktivt med kommunikation, tydliga målbilder, feedback, att lyssna, som är lyhörd och som har förmågan att se helheten har större möjligheter att få nöjda medarbetare och på så sätt skapa en god arbetsmiljö.

"Det finns inget som hindrar från att ge beröm och visa uppskattning för medarbetare, men många gör det tyvärr alldeles för sällan", säger Elaine.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Elaine? http://www.facebook.com/pages/Ber%C3%B6m/169343939791862

Erica Palmcrantz Aziz

Erica Palmcrantz Aziz

Medverkade: 12 dec

Hon vill leva livet levande.

Vad är raw food? Varför raw food? Och hur gör man? Författaren och raw-food inspiratören Erica Palmcrantz Aziz var med i programmet i ett intressant samtal om mat, energi och vad vi behöver för att må bra som människor. Erica inspirerar erfarna kockar, barn, föräldrar, ja, alla som är nyfikna på vad raw food är och vill skapa en bättre hälsa.

"Att äta raw food är att hylla mig själv varje dag, att ge mig själv och jorden det allra bästa. Tillsammans är vi starka och varje människa har potential att leva sitt lev till fullo – raw food ger dig kraften." säger Erica. "Själv har jag ätit och levt med Rawfood i snart sju år. Och varje dag är spännande på så sätt att jag faktiskt är en ny person. För att följa flödet i livet behövs mycket bra och ren energi. För att lättare kunna veta vem jag är i allt som händer runt omkring mig. Och för mig är Raw food en gåva både till mig och vår jord. Samtidigt som jag blir en gladare och kanske också lite "yrare" person!"

Häng med och få en "provsmak" av raw du också!

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Erica? http://rawfoodbyerica.se

Erik Mattsson

Erik Mattsson

Medverkade: 16 jan

Han använder humorn som arbetsredskap.

Erik är fil. kand i statskunskap med matematik, ekonomisk historia, fysik och retorik i bagaget. Han har varit förbundsordförande för Röda korsets ungdomsförbund, undervisat i retorik vid Uppsala universitet samt arbetat som skådespelare. Idag är han föreläsare, författare och moderator och har tillsammans med Anna Jöborn bl a skrivit Möteskokboken.

Han kommer att medverka på temat "Kroppspråket ljuger!" Hur kommer det sig att vissa människor framstår som självlysande? Kan man lära sig sådant eller är det medfött? Hur skapar vi bra och effektiva mänskliga möten? Det blir ett program om kommunikationens ädla konst. Att nå ut och IN med sitt budskap. Lyssna på programmet och du får säkert idéer hur du kan förbättra dina möten, enskilda såväl som möten på jobbet.

"Det blev oerhört tydligt att kommunikation handlar om relationsskapande och inte om överföring av fakta", säger Erik om sina år som förbundsordförande i Röda Korsets Ungdomsförbund.

Erik har jobbat heltid i 15 år med retorikuppdrag och som moderator. Hans uppdrag spänner idag från kommunikationsseminarier, retorikkurser och kroppsspråksföreläsningar till flerdagskurser i presentationsteknik, mötesledning eller storytelling.

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Erik? http://www.ordrum.se

Mia Börjesson

Mia Börjesson

Medverkade: 23 jan

Hon tycker att du ska skriva ditt eget livsmanus.

Mia är auk. socionom, coach, handledare och inspiratör och kommer medverka i programmet med temat Hur coacha och samtala med tonåringar

Hon arbetar som handledare och inspiratör för olika projekt när det gäller hälsofrämjande psykosocialt arbete, främst barn och ungdomsarbete. Hon jobbar även med föräldragrupper. En hängiven entusiast och inspiratör samt författare till tre böcker, bl a "Motivation och medkänsla - om att samtala med tonåringar" och den senaste "Lust och Längtan" - om förälskelse, flirt och kyssar i tonårslivet"

"Vuxnas främsta uppgift är att förmedla hopp till unga människor som av olika skäl sliter med livet: Hopp om att livet består av många chanser och att det alltid finns nya dörrar att öppna", säger hon.

Mia arbetar med SJÄLVFÖRTROENDEHJULET, en metod som har som mål att stärka och inspirera den enskilda eller gruppen till att handla. Vi har under lång tid fokuserat mycket på tanke och känsla och det är viktigt, men nästa steg är handling och vem är säker på att den ena måste komma före det andra. Det kan vara så att handlingar leder till att tankar och känslor förändras. Troligtvis. Missa inte och lyssna på programmet. Inspiration, igenkänning och verktyg utlovas!

Missade du programmet? Lyssna här!
Mer om Mia? http://www.miaborjesson.se
© Coachtipset Radio 2011, Webmaster: Anders Hansson, webdesign: anderdog